fbpx

Letselschade op de piste? Wij bieden hulp!

Ongeval tijdens wintersport: Munten Letselschade helpt!

Bij Munten Letselschade staan we met enige regelmaat wintersporters bij die letsel hebben opgelopen op de piste. Dat is in de loop der jaren uitgegroeid tot een specialisme, mede vanwege onze eigen voorliefde voor de wintersport. Wij kunnen daardoor een goed beeld vormen van wat er is gebeurd en hulp bieden in het lastige juridische pakket waar je in terecht komt als slachtoffer van een ski-ongeluk of ongeval met snowboard. 

De winter van 2022 – 2023 is aanzienlijk warmer dan die van voorgaande jaren. Niet alleen in Nederland merken we hiervan de gevolgen, ook in veel skigebieden is het gevolg van een warme winter zichtbaar: slechte pistekwaliteit en veel drukte op de open pistes en bij de liften die wel gaan. De kans op een ongeval waarbij u letsel op loopt wordt hierdoor veel groter.

Wanneer kunnen we helpen?

De kans dat u een ski-ongeluk of snowboardongeluk overkomt in Nederland is (buiten de indoor ski-hallen) niet zo groot. Er speelt dus per definitie een internationaal aspect. Wij kunnen slachtoffers alleen bijstaan als Nederlands recht van toepassing is. Op grond van de Rome-II verordening is dat het geval als het ongeval tijdens skien of snowboarden in Nederland gebeurt ofwel indien degene die verantwoordelijk is, de wederpartij, Nederlands is. Als dat het geval is, dan kunnen we helpen.

 

Welke ski- en snowboardongevallen zijn er?

Wintersport is niet zonder risico. Er zijn veel verschillende manieren waarop u letsel kunt oplopen. Variërend van eenzijdige ongevallen (zonder wederpartij) tot een ongeval waarbij u wordt aan geskied of wordt geraakt door een snowboarder. Het letsel dat u hierbij kunt oplopen kan ook sterk variëren. Het letsel kan bestaan uit het verdraaien van een pols, enkel of duim tot het breken van een heup, nek of rug. Loopt u tijdens uw vakantie letsel op door een ski-ongeval met een andere Nederlandse skiër of boarden? Dan helpen wij u graag met het verhalen van de schade. 

Welke regels zijn van toepassing op de piste?

Gelukkig zijn de regels voor gedrag op de piste internationaal geregeld. De zogenaamde FIS-regels zijn daarbij het uitgangspunt:

1.    Houdt rekening met andere skiers en snowboarders op de piste

2.    Beheers je snelheid en skistijl zodat je op tijd kunt reageren op andere personen en omstandigheden;

3.    Een van achter komende skier moet bij het kiezen van zijn spoor rekening houden met diegenen die voor hem of haar skiet;

4.    Inhalen mag boven en beneden en van rechts of links, maar men moet rekening houden met anderen op de piste;

5.    Als je stopt op de piste én als je weer verder skiet, moet je rekening houden met diegenen op de piste;

6.    Iedere skier moet de piste niet nodeloos blokkeren of smaller maken;

7.    Een skier die klimt of te voet afdaalt, mag dat alleen aan de zijkant van de piste doen;

8.    Ieder skier moet letten op de borden en markeringen die zijn aangebracht;

9.    Bij een ongeval op de piste is iedereen verplciht hulp te verlenen;

10. Iedereen die betrokken of getuige is van een ongeval moet zich legitimeren. 

Wat moet je doen als je een ongeluk hebt op de piste?

Het allerbelangrijkste: wissel gegevens uit. Een naam, woonplaats en telefoonnummer kunnen je op een later moment erg helpen. Maak altijd foto’s van de plaats van het ongeval en van het letsel. Daarnaast adviseren wij om te zorgen dat je een goede verklaring hebt van het ongeval, het liefste door mensen die het gezien hebben of ook betrokken raakte bij het ongeval. Neem daarna zo snel mogelijk contact met ons op.  

Raakt u op de piste betrokken bij een ongeval met een buitenlandse partij, dan adviseren wij een plaatselijke advocaat te raadplegen. 

Munten Letselschade aanwezig in Oostenrijk dit jaar

Opnieuw zal Munten Letselschade dit jaar aanwezig zijn in Oostenrijk om direct vragen te beantwoorden en bezoeken af te leggen aan slachtoffers van een ski- of snowboardongeluk. Houdt onze website en instagrampagina in de gaten voor de periodes dat we aanwezig zijn. Mocht je daarvoor al vragen hebben: neem contact met ons op via [email protected] of bel 06-21152677.

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden