fbpx

Founding Partner

Wouter Munten

De visie

Vanaf het begin

Zoals de naam al doet vermoeden is Munten Letselschade door mij opgericht om vanuit Oisterwijk mensen uit Noord-Brabant (in feite Nederland en ook vaak genoeg mensen uit Belgie) snel en goed te helpen als zij te maken krijgen met de gevolgen van een ongeval. Omdat Letselschade advocatuur per definitie mensenwerk is en ik mijn werk altijd zeer persoonlijk doe, is het belangrijk om ook iets van mij te weten.

Als trotse vader van twee dochters woon ik samen met hen in het Brabantse Oisterwijk. In mijn vrije tijd sport ik graag en houd ik mij (voor zover de meiden dat toestaan) bezig met foto en film.

Ik studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In plaats van een academische carrière koos ik er bewust voor om de advocatuur in te gaan. Mijn afstudeerscriptie over de verzekeringsplicht van de werkgever is gepubliceerd in het Verzekeringsarchief.

law is not a fair game

Overzicht en Ervaring

Wouter2

Verliezen is geen optie

Mijn advocatencarrière begon bij een groot advocatenkantoor op de sectie Aansprakelijkheid, Verzekering en Schade. Daar werkte ik voor verzekeraars. Hoewel dat juridisch uitdagend was, mistte ik het contact met de mens achter het dossier en zijn of haar verhaal. Ik had het gevoel veel meer te kunnen betekenen door vroeg (of laat) het slachtoffer te helpen. Na een paar jaar koos ik ervoor om de switch te maken naar de slachtofferkant. Dat was een schot in de roos. Ik voelde mij direct veel nuttiger. In 2013 heb ik de specialistenopleiding Grotius Personenschade afgerond.

Telefoonnummer:

06-21152677

Email:

Wij zorgen voor het beste team van deskundigen om je te helpen

Meer dan 10 jaar letselschade ervaring

the key to success

Practijkervaring

In 2016 werd ik partner bij (inmiddels) een van de grootste letselschadekantoren van Nederland. De uitdaging een kantoor te laten groeien heeft me veel geleerd, maar ook het inzicht gegeven dat ik liever advocaat dan manager ben. Dat is ook de reden geweest om eind 2019 mijn aandelen te verkopen en opnieuw te beginnen. Een kantoor helemaal naar mijn visie ingericht. Een kantoor waar je direct je specialist aan de lijn krijgt en ook daadwerkelijk wordt geadviseerd. Waar net dat stapje extra wordt gezet, waar anderen blijven staan omdat dat makkelijker is. Dat is iets waar ik veel plezier aan beleef. Mijn uiteindelijk doel is om al mijn cliënten de regie over hun eigen leven terug te geven.
blog letselschade

Ik ben lid van de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA) en ben docent aan de specialistenopleiding voor advocaten van gewelds- en zedenslachtoffers aan de Universiteit Utrecht. 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten heb ik het hoofdrechtsgebied  Letselschaderecht geregistreerd. Dit verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dat gebied.