fbpx

Letselschade bij bezoek aan pretpark

ongeval bij pretpark bezoek

Op zondag 16 april 2023 vond er een ongeval plaats bij Toverland in Sevenum. Een vrouw viel bij de familie achtbaan Toos-Express tussen het poortje en het karretje 2,5 meter naar beneden en brak haar rug. Ernstig letsel aldus. En het is niet de eerste keer dat er in Nederland een ongeluk plaatsvindt in een pretpark. In dit blog vertellen we over hoe we jou kunnen helpen in het geval je een ongeluk krijgt bij een dergelijk bezoek.

In een pretpark dien je altijd zelf bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo dien je je uiteraard te houden aan de veiligheidsvoorschriften van een attractie en geen risicovol gedrag te vertonen waardoor ongelukken kunnen ontstaan. Als je geen buitensporig gedrag vertoont, kun je in de meeste gevallen het attractiepark aansprakelijk houden als je toch letselschade oploopt.

Elk attractiepark heeft een zorgplicht naar zijn bezoekers. Dit houdt in dat het park onveilige situaties zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen. Zo moet het park bijvoorbeeld voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Alle attracties moeten bij gebruik veilig zijn en geen gevaar opleveren voor de gezondheid.
  • Alle attracties moeten regelmatig gekeurd en getest worden.
  • Bezoekers moeten goed geïnformeerd worden over de veiligheidsrisico’s door borden met veiligheidsvoorschriften en via het personeel.
  • Er moet voldoende toezicht zijn op de naleving van de regels die bij een attractie horen.

Heb jij letsel opgelopen door een ongeval in een pretpark? Het is belangrijk om te weten dat je in veel gevallen het attractiepark met succes aansprakelijk kunt stellen. Bij het bezoeken van een attractiepark dien je zelf bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen, maar het park heeft ook een zorgplicht naar zijn bezoekers toe. Dit houdt in dat het park onveilige situaties zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen.

Als je letselschade oploopt in een attractiepark, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met Munten Letselschade voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze letselschadespecialisten hebben jarenlange ervaring en kunnen jou helpen bij het krijgen van de compensatie die je verdient voor jouw pijn en lijden. Neem contact op via [email protected] of via 06-21152677.

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden