fbpx

We lossen het samen op

Aansprakelijkheid en Verzekering

Neem contact op met ons

De juridische kant

Letsel kan ontstaan op allerlei manieren. Meestal gaat het in een letselschadezaak om de gevolgen van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische kunstfout of geweldsmisdrijf. De eerste stap die we samen moeten zetten om tot vergoeding van jouw schade te komen, is het zoeken van de aansprakelijke partij. Dat is een juridisch verhaal wat we zo eenvoudig mogelijk met je zullen bespreken. Want alleen op basis van het verhaal van jou kunnen we die partij vinden. In de meeste gevallen komen we daarna vrijwel direct in contact met de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dat is ook wel zo prettig, want een verzekeraar is gewend om letselschades te behandelen en pakt het niet persoonlijk, maar zakelijk op. Dat voelt soms afstandelijk, maar met een juiste begeleiding door een gespecialiseerde letselschade advocaat krijg je daar wel de schadevergoeding waar je recht op hebt.

We zoeken samen de aansprakelijke partij of partijen

Wie stel ik aansprakelijk?

Wie is er aansprakelijk voor mijn schade?

Het vinden van de aansprakelijke partij is in beginsel iets juridisch. Het gaat om het vinden van het antwoord op de vraag wie er juridisch gezien verantwoordelijk is voor je schade. Dat is soms heel makkelijk (“Een andere auto is achterop mijn auto ingereden omdat de bestuurder zijn auto niet op tijd tot stilstand kon brengen.“), maar soms wat moeilijker (“Ik ben door een steiger gezakt op het bouwterrein waar ik door het uitzendbureau naartoe ben gestuurd, maar ik weet niet elke onderaannemer de steiger heeft gebouwd.“). Samen zullen we het verhaal van a tot z doornemen en waar nodig getuigen, politie of de arbeidsinspectie benaderen. Als we de feiten helemaal scherp hebben, kunnen we de juridische vraag van aansprakelijkheid beantwoorden.

Hoe komen we bij de verzekeraar terecht?

Voor alle partijen is het prettig zo snel mogelijk rechtstreeks met de verzekeraar te kunnen communiceren. Je wil immers niet dat je eigen werkgever moet beslissen over welke schade je vergoed krijgt. Of dat degene die je heeft aangereden je medische informatie te zien krijgt. Via kentekengegevens is de verzekeraar te achterhalen. Bij andere aansprakelijkheden is het iets meer zoeken, maar ook dan vinden we altijd de verzekeraar. 

“De weldaden van een verzekering treden samen met het onheil aan het licht.”

Alain

Ons actieplan

Ken je rechten

Je hebt recht op een vergoeding van jouw schade. Wij helpen je bij het verhalen van deze schade. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij bespreken dan wat volgens ons de beste strategie is om zo snel mogelijk een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen. 

01

We bespreken wat er is gebeurd

Een goed inzicht in de feiten is noodzakelijk om de aansprakelijke partij te benaderen.

02

Wij stellen de verantwoordelijke en diens verzekeraar aansprakelijk

Met een juridisch goed onderbouwd verhaal stellen we de verantwoordelijke(n) aansprakelijk voor jouw schade.

03

Na aansprakelijkheid komt schadevergoeding

Als de aansprakelijkheid is erkend, dan begint ons werk pas echt. Dan pas kunnen we samen met jou de schade gaan begroten en zorgen dat je een rechtvaardige schadevergoeding krijgt. 

Hoeveel schadevergoeding krijg ik?

Bij een eerste gesprek weten wij al wel een inschatting te maken van de hoogte van de schadevergoeding, maar hoeveel vergoeding uiteindelijk noodzakelijk is om de schade op te vangen, dat laat zich pas na een tijdje zien. Maar al te vaak onderschatten slachtoffers de ernst van het letsel en de gevolgen op lange termijn. Wij waken ervoor dat slachtoffers worden afgescheept met een vergoeding die op korte termijn goed voelt, maar op lange termijn pijn doet!