fbpx

We lossen het samen op

Whiplash

neem contact op met ons

Whiplash klachten na een ongeval

Een achteropaanrijding of kop-staartbotsing kan veel gevolgen hebben. Soms ontstaan er breuken, maar veel vaker nog ontstaan er nekklachten en cognitieve klachten als vergeetachtigheid en overgevoeligheid voor prikkels, zonder dat artsen de oorzaak kunnen vinden. Meestal worden die klachten dan toegeschreven aan een whiplashtrauma. Bij een whiplash maken het hoofd en de nek ten opzichte van de romp een heftige slingerbeweging (‘Whip’ is Engels voor zweep). Overigens kun je Whiplash klachten ook oplopen bij een zijdelingse aanrijding, skiongevallen en andere ongevallen waarbij je hoofd een slingerbeweging maakt.

Hoewel er medisch vaak niet echt een oplossing voorhanden is, is het slim om direct na het ongeval deze klachten bij de dokters te melden. Dat voorkomt veel discussie met de aansprakelijke verzekeraar. Een letselschadetraject met Whiplash zorgt al voor veel discussie met de verzekeraar omdat die (meestal) het standpunt innemen dat er medisch geen oorzaak te vinden is voor de klachten en deze dus niet aan het ongeval kunnen worden toegeschreven. Dat standpunt is echter vrijwel altijd onjuist. Met de juiste bijstand krijg je ook bij Whiplash-klachten een rechtvaardige schadevergoeding.

Wij helpen u bij een whiplash

Nekklachten bij whiplash

Zeer diverse klachten na Whiplash

Het meest voor de hand liggende gevolg van een Whiplash is het ontstaan van nekklachten. Vaak straalt die fysieke pijn ook door in de richting van het hoofd, de schouders, de rug en de armen en handen. Maar vaak spelen er ook psychische en cognitieve klachten ontstaan door een Whiplash. Heb je na een ongeval één of meer van de volgende klachten, grote kans dat er sprake is van Whiplash-klachten. Als je de huisarts nog niet hebt bezocht, doe dat dan direct. 

Veel voorkomende klachten:

  • Nekpijn
  • Beperkte beweging met de nek
  • Hoofdpijn
  • Schouderpijn
  • Uitstralingspijn in de armen, handen, vingers, benen en/of voeten
  • Slaapproblemen onder andere door pijn, maar ook door psychische oorzaken.
  • Vermoeidheid
  • Overgevoeligheid voor geluid en licht, zoals bijvoorbeeld geen gesprek kunnen voeren met meer dan één ander persoon
  • Moeite met concentreren
  • Geheugenproblematiek en vergeetachtigheid
  • Duizeligheid
  • Oorsuizen
  • Depressiviteit
  • Soms ook gedragsverandering

“De meeste automobilisten zijn bereid hun eigen en, vooral, andermans nek te riskeren om zich des te eerder thuis aan de verveling te kunnen overgeven.”

A. F. Th. van der Heijden

Ons actieplan

Ken je rechten

Je hebt recht op een vergoeding van de schade die het gevolg is van de doorgemaakte whiplash. Wij helpen je bij het verhalen van deze schade. Daarnaast helpen we je met het vinden van de juiste behandelmethode om zo goed mogelijk te herstellen van het letsel. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij bespreken dan wat volgens ons de beste strategie is om zo snel mogelijk een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen. Dat gaat als volgt.

01

We bespreken wat er is gebeurd

Een goed inzicht in de feiten is noodzakelijk om de juiste partij aansprakelijk te stellen.

02

Voor jou kosteloze hulp bij aansprakelijk stellen

Met een juridisch goed onderbouwd verhaal stellen we de verantwoordelijke(n) aansprakelijk voor jouw schade. Daar zijn voor jou geen kosten aan verbonden!

03

Na aansprakelijkheid komt schadevergoeding​

Als de aansprakelijkheid is erkend, dan begint ons werk pas echt. Dan pas kunnen we samen met jou de schade gaan begroten en zorgen dat je een rechtvaardige schadevergoeding krijgt. 

Hoeveel schadevergoeding krijg ik?

Bij een eerste gesprek weten wij al wel een inschatting te maken van de hoogte van de schadevergoeding, maar hoeveel vergoeding uiteindelijk noodzakelijk is om de schade op te vangen, dat laat zich pas na een tijdje zien. Veel te vaak onderschatten slachtoffers de ernst van het letsel en de gevolgen op lange termijn. Zeker bij Whiplash klachten krijg je te maken met discussie met de aansprakelijke verzekeraar. Die gaat als het letsel aanhoudt (en de schade dus oploopt) vaak het standpunt innemen dat het letsel geen medisch aantoonbare oorzaak heeft. Daar is echter goed verweer op te voeren. Wij waken ervoor dat slachtoffers worden afgescheept met een vergoeding die op korte termijn goed voelt, maar op lange termijn pijn doet!