fbpx

Yoga schommels verboden na dodelijk ongeval: wat zijn jouw mogelijkheden bij overlijdensschade?

schade na yoga schommel

Op 16 mei 2023 verbood de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de verkoop van therapeutische schommels, die een ernstig risico op verwurging met zich meebrengen. Dit verbod volgde op een tragisch incident waarbij een kind stierf doordat het doek van de schommel om zijn nek was gedraaid. Maar wat zijn jouw mogelijkheden als een dierbare overlijdt door schuld van een ander?

Overlijdensschade en artikel 6:108 BW

Wanneer een persoon overlijdt door toedoen van een ander, is er sprake van overlijdensschade. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een verkeersongeval, een medische fout of zoals in dit geval, een gevaarlijk product. Volgens artikel 6:108 van het Burgerlijk Wetboek (BW) hebben de nabestaanden recht op een vergoeding voor de kosten van de begrafenis of crematie, alsmede een vergoeding voor het derven van levensonderhoud.

Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding moet er sprake zijn van schuld bij een ander. In het geval van de therapeutische schommel kan de NVWA mogelijk aansprakelijk gesteld worden voor het toelaten van gevaarlijke producten op de markt.

Letselschade advocaat bij overlijdensschade

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het is begrijpelijk dat je in zo’n situatie niet meteen bezig wilt zijn met het claimen van een schadevergoeding. Toch is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen en een letselschade advocaat in te schakelen. Deze kan je bijstaan in het proces en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Bij Munten Letselschade begrijpen we dat het verlies van een dierbare een zware last met zich meebrengt. Onze ervaren letselschade advocaten staan je graag bij in deze moeilijke periode. Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of 06-21152677.

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden