fbpx

Letselschade bij kettingbotsing

letselschade kettingbotsing

Het afgelopen jaar was het relatief rustig op de weg. Dat doet natuurlijk wonderen voor het aantal verkeersongevallen. Dat kan echter snel veranderen als het weer de wegomstandigheden gevaarlijk maakt. Vandaag vinden er door heel het land kettingbotsingen plaats door gladheid en ijzel op de snelweg (lees de laatste stand van zaken hier). Bij Munten Letselschade staan we als letselschade advocaten vaak slachtoffers bij die ergens in de rij bij een kettingbotsing betrokken zijn geraakt. Degene die als eerste wordt aangereden heeft vaak de grootste klap te verduren gekregen, maar afhankelijk van de grootte van de auto’s kunnen ook in de auto’s daarvóór mensen met letsel uit hun auto geraken. De vraag is in dergelijke situaties hoe dit opgelost wordt: wie is aansprakelijk voor welke schade? In dit blog leggen we dat kort uit.

Overeenkomst vereenvoudigde schaderegeling

Helaas komen verkeersongevallen met meerdere betrokken auto’s vaker voor. Je kunt je voorstellen dat het (zeker als er meer dan 10 auto’s betrokken zijn) lastig is om uit te zoeken welke auto op welke auto is ingereden. Om die discussies te voorkomen heeft het verbond van Verzekeraars een regeling opgesteld die Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling wordt genoemd. Deze overeenkomst gaat alleen over de schade aan de auto (de materiele schade ofwel cascoschade) en dus niet over letselschade van inzittenden of bestuurders van de betrokken auto’s. 

Letselschade bij een kettingbotsing

Als je ergens in de ‘ketting’ bent vast komen zitten en je hebt letsel opgelopen is het zaak om zo goed mogelijk (als je dat nog kan) foto’s van de auto en de omgeving te maken (uiteraard nadat je een dokter/ambulance hebt gezien). De foto’s en gegevens van andere bestuurders noteren kan ons helpen om jou sneller in contact te brengen met de verzekeraar die jouw schade moet vergoeden. 

Als je moet afwachten tot het proces-verbaal van de politie na een kettingbotsing openbaar gemaakt is, dan moet je het soms wel een half jaar zonder schadevergoeding doen. Wij kunnen echter met foto’s en mogelijke getuigenverklaringen snel achterhalen wie op grond van de regels van het RVV of andere geldende rechtsregels aansprakelijk is voor jouw specifieke schade. Snelheid is hierin geboden.

Voorzichtigheid geboden

Als je vandaag de weg op gaat, doe dan vooral voorzicht. Bij Munten Letselschade halen we veel voldoening uit het helpen van letselschadeslachtoffers op weg naar herstel en een optimale schadevergoeding, maar wij hopen natuurlijk dat jij ons niet nodig hebt. Mocht je toch een ongeval hebben meegemaakt, bel dan direct naar 06-21152677 of stuur een e-mail naar [email protected] .

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden