fbpx

Letselschade door borstimplantaten; het verhaal van model Tara

letsel_implantaten

De afgelopen jaren komt er eindelijk meer aandacht voor het gevaar van plastische chirurgie. Als letselschadeadvocaat moet ik helaas vaak aan slachtoffers uitleggen dat hun zaak niet sterk genoeg is om te vechten tegen de grote verzekeraars in de medische wereld. Mijn cliënte Tara geeft zichzelf nu letterlijk en figuurlijk bloot om anderen te waarschuwen voor het leed dat borstimplantaten kunnen opleveren. Op websites van gerenommeerde klinieken wordt gegarandeerd dat deze niet kunnen lekken, maar Tara heeft helaas meegemaakt dat dit niet klopt. En de gevolgen zijn gigantisch! Samen met haar probeer ik niet alleen te zorgen dat zij krijgt waar zij recht op heeft, maar ook anderen te waarschuwen voor de gevolgen! 

Interview bij RTL

Op de website van RTL Nieuws (klik hier) vertelt zij haar verhaal. Het verhaal is nog net zo aangrijpend als toen ik het de eerste keer hoorde. Het is bijna misselijkmakend hoe makkelijk er wordt geprofiteerd van een jonge vrouw die onzeker is over haar lichaam. Als letselschadeadvocaat probeer ik haar te helpen. In het interview met RTL zeg ik hierover:

“”Er wordt gedaan alsof het niets voorstelt, borstimplantaten nemen”, zegt letselschadeadvocaat Wouter Munten. “Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Nergens wordt gesproken over het feit dat de implantaten kunnen lekken, dat je er ziek van kan worden. Het gaat ook heel vaak goed, maar bij Tara is het misgegaan. Heel erg mis.”

Munten hoopt de kliniek waar Tara is geopereerd aansprakelijk te houden voor al het leed. Hij stelt dat de kliniek vooraf de risico’s en eventuele consequenties had moeten bespreken met Tara.

“Ze heeft een keuze gemaakt die ze niet zou maken als ze vooraf goed was voorgelicht. Tara is goed gedocumenteerd, ze kan heel goed aantonen dat ze niet is voorgelicht over het feit dat siliconen borstimplantaten kúnnen lekken – iets wat wel bekend was bij de leverancier van de implantaten – en ze heeft ontzettend veel leed. Ze kan al jaren niet meer volledig werken en ook haar toekomst is onzeker. We hopen dat het ons lukt om de kliniek aansprakelijk te houden voor het letsel van Tara en tegelijkertijd een signaal af te geven aan de complete branche van plastische chirurgie.”

Tara legt het uit bij Omroep Brabant

Bij een interview voor Omroep Brabant (klik hier) vertelt Tara zelf het verhaal en laat zij ook beelden zien. Ben gewaarschuwd dat er expliciete beelden in voorkomen. Zij laat hier zien hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn van een ingreep die toch als drempelloos wordt aangezien. Daarnaast is het schoonheidsideaal in de samenleving de afgelopen jaren zodanig veranderd dat vrouwen zich nog meer onzeker kunnen voelen over hun uiterlijk dan daarvoor. Perfectie lijkt de norm te worden. 

Letsel door plastische chirurgie en aansprakelijkheid 

Veel van jullie zal bekend zijn met de problematiek omtrent de PIP-implantaten. Daar deed zich (eenvoudig gezegd) een specifieke situatie voor dat de producent had gerommeld met de implantaten. Dat is niet wat er in de zaak van Tara speelt. Bij de kliniek waar Tara haar implantaten heeft laten zetten werd gezegd (eigenlijk een garantie) dat de implantaten niet kunnen lekken. Ook wordt vrouwen op social media voorgehouden dat hoewel implantaten soms kunnen scheuren, deze dan nog steeds één massa vormen. Dat is ver bezijden de waarheid. De beelden van de implantaten van Tara laten duidelijk zien dat er wel degelijk sprake is van lekken van de implantaten. Zij weet helaas al zeker dat er niet-natuurlijk materiaal is gelekt in haar lichaam. Wat de gevolgen op lange termijn zijn, is helaas nog niet duidelijk. We zullen ons allemaal ook bewust moeten zijn van het grote economische belang van het laten plaatsen van deze implantaten. Er wordt heel veel geld mee verdiend. Er is vanuit de plastisch chirurgische industrie weinig prikkel om de gevaren uit te zoeken. Als letselschadeadvocaat hoop ik allereerst voor Tara een schadevergoeding te regelen. Zodat zij haar leven met haar zoontje kan oppakken en kan werken aan een goede en gezonde toekomst. Daarnaast sta ik aan de zijde van Tara waar het gaat om het creëren van aandacht voor de risico’s van dit soort behandelingen. Zij heeft een speciale Facebook-groep opgericht die je hier kunt vinden: https://www.facebook.com/groups/746999195980612/ . Ook kun je Tara volgen op TikTok op @wearefoxxy.

Neem contact op

Heb jij een plastisch chirurgische ingreep ondergaan en denk je dat daarbij een fout is gemaakt, of heb je op een andere manier letsel opgelopen waarvoor iemand anders verantwoordelijk is? Neem dan vooral contact met mij op via [email protected] of 06-21152677.

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden