fbpx

Collectieve actie tegen Allergan

Collectieve Actie tegen Allergan

Bureau Clara Wichmann en Stichting SVS / Meldpunt Klachten Siliconen hebben hun handen ineengeslagen om de gedupeerden van Biocell borstimplantaten bij te staan in een collectieve actie voor schadevergoeding tegen farmaceut en producent Allergan. De vooraanmelding hiervan is gestart op 9 juli 2021 en patiënten die een Biocell borstimplantaat hebben worden ook opgeroepen om zich zoveel mogelijk aan te melden. Uiteraard mogen ook niet-gedupeerden zich aanmelden om de zaak te volgen. Deze kans hebben wij van Muntenletselschade ook uiteraard gepakt!  

Ondertussen hebben de vrouwen van Clara Wichmann niet stilgezeten. Zo heeft directeur Anniek de Ruijter tijdens de talkshow Op1 verder uitleg geboden over de gevaren van deze specifieke borstimplantaten, welke stappen zij onder andere willen ondernemen en over de slechte registratie van type borstimplantaten. Vooral op dit laatste punt is het voor veel vrouwen onduidelijk welke borstimplantaat zij hebben.

Biocell borstimplantaten

De Biocell borstimplantaten van Allergan worden sinds 2018 niet meer verkocht op de Europese markt nadat duidelijk is geworden dat deze een verhoogde kans op het veroorzaken van een zeldzame lymfeklierkanker. Toch zijn de Biocell implantaten nog niet verboden wat voor veel onduidelijkheid veroorzaakt. 

Op 24 juli 2019 heeft Allergan een wereldwijde terugroep actie ingesteld op verzoek van de FDA waarbij alle implantaten werden teruggeroepen. Hier heeft Allergan pas op 1 juni 2020 een kanaal opgericht voor patiënten die nog niet zijn bereikt of waarvan het niet duidelijk is welke type implantaat zij hebben gekregen. Ondertussen is Allergan in mei 2020 ook opgegaan in AbbVie wat voor nog meer onduidelijkheid zorgt over de stand van zaken. 

Een reeks aan onzekerheden en onduidelijkheden met een kwalijke gang. Ben jij ook geïnteresseerd om de zaak te volgen of ben jij een van de gedupeerden? Je kan je nog aanmelden via de site van Bureau Clara Wichmann.  

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden