fbpx

Koffer weg tijdens busrit naar vliegveld: geen schadevergoeding!

Koffer verdwijnt

Een kort vakantieblogje over een opvallende zaak waarin het Gerechtshof Amsterdam op 16 juni 2020 arrest wees. Je kunt dat arrest hier teruglezen.  

De feiten: de koffer verdwijnt op de terugreis

In augustus 2016 kocht een man een reis bij Sunweb. Hij ging met zijn partner naar Spanje op vakantie van 25 augustus tot 1 september 2016. Hij vloog van Amsterdam naar Girona en had bij Sunweb ook de accommodatie in Spanje geboekt. Dit alles inclusief reserveringskosten en een bijdrage aan het Calamiteitenfonds Riezen voor een bedrag van € 875,50 per persoon. 

Ze zijn ook daadwerkelijk op reis gegaan en tot de terugreis ging alles prima. Op 1 september 2016 zijn zij bij een busstation in de buurt van hun hotel opgepikt door de bus en naar de luchthaven van Girona gebracht. Toen ze aankwamen op de luchthaven van Girona bleek de rolkoffer ineens niet meer in het ruim van de bus te zitten. 

Alle hotels waar de bus is gestopt worden gebeld, maar nergens wordt de koffer gevonden. De man doet aangifte bij de Spaanse politie van vermissing.

Sunweb aansprakelijk?

De man stelt dat Sunweb is tekortgeschoten in de nakoming van haar verplichtingen uit hoofde van de reisovereenkomst en dat hij recht heeft op vergoeding van de koffer met inhoud (begroot op € 1.730,00).

De man vindt dat het de verantwoordelijkheid is van Sunweb om te zorgen dat de koffer veilig mee naar huis komt. Het is immers Sunweb die de bus heeft geregeld. 

Sunweb vindt dat zij voldoende heeft gedaan om de koffer terug te vinden en dat zij niet hoeft te garanderen dat een koffer altijd mee terugkomt. Sunweb weet aan te tonen dat iedere keer als de onderkant van de bus open is gegaan voor het plaatsen van nieuwe koffers deze daarna is afgesloten. Ook heeft de man niet kunnen aantonen dat Sunweb of haar medewerkers op andere wijze nalatig zijn geweest met het risico dat de koffer zou verdwijnen. 

De rechter is het met Sunweb eens. Sunweb heeft voldoende gedaan om diefstal of verdwijning te voorkomen, er is geen verwijt aan Sunweb te maken en zij hoeft niet te garanderen dat een koffer altijd mee terugkomt. 

De les die hieruit kan worden geleerd: houd je koffer in de gaten en stap desnoods uit iedere tussenstop!

Heb je vragen over dit blog of heb je (letsel)schade opgelopen: stuur dan een e-mailbericht naar [email protected] of bel met 06-21152677. 

Share:

Meer artikelen:

Voorzittershamer met een stethoscoop

Hoe Letselschadeclaims Werken

Letselschadeclaims begrijpen: Een Stapsgewijze Gids Letselschadeclaims kunnen een overweldigende ervaring zijn voor degenen die erdoor worden getroffen. Het proces kan complex lijken, maar met de

Zend ons een bericht

Binnen 24 uur een reactie

Snel Contact

Opgericht in 2020 streeft Munten Letselschade naar de optimale oplossing voor iedere cliënt. Geen enkel slachtoffer is gelijk aan een ander. Het meest uitdagende is voor iedere cliënt de passende oplossing te zoeken. Dat gaat alleen door zeer persoonlijk contact. Hoe beter wij weten wat er bij jou speelt, des te sneller en soepeler we de passende oplossing bereiken. Dat vraagt soms veel van je, maar je weet altijd wat het plan is, dus ook waarom je het doet. Met het resultaat in het vooruitzicht!

Kantoor

Advocaat

Ⓒ 2020 - Alle Rechten Voorbehouden