fbpx

We lossen het samen op

Smartengeld

Neem contact op met ons

Wat is Smartengeld?

Smartengeld is een financiële compensatie voor niet-economische schade zoals pijn en lijden, verlies van genot van het leven, of vermindering van de kwaliteit van leven die verband houden met letselschade. Het is bedoeld om de emotionele en psychische impact van het letsel te dekken en is daarom een aanvulling op de vergoeding voor medische kosten en verlies van verdienvermogen.

Hoe wordt smartengeld vastgesteld?

Er is geen vastgestelde formule voor het vaststellen van smartengeld. In plaats daarvan wordt het bepaald door rechters en schade-experts, die rekening houden met verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel, de impact op het dagelijks leven, en de duur van het lijden.

We zoeken samen de aansprakelijke partij of partijen

Wat zijn enkele factoren die invloed hebben op het bedrag van smartengeld?

  • De ernst en duur van het letsel
  • De impact van het letsel op het dagelijks leven, waaronder werk, relaties en sociaal leven
  • De emotionele en psychische gevolgen van het letsel
  • Leeftijd en gezondheid voor het ongeval
  • De mate van schuld of verantwoordelijkheid van de dader
  • Hoe wordt smartengeld geclaimd?

 

Smartengeld is een belangrijk onderdeel van de compensatie voor letselschade, dat de emotionele en psychische gevolgen van het letsel dekt. Het vaststellen van het juiste bedrag van smartengeld vereist rekening houden met verschillende factoren en juridische hulp. Het claimen van smartengeld is een cruciale stap in het verkrijgen van de juiste compensatie en het op de juiste manier omgaan met de gevolgen van letselschade.

“De weldaden van een verzekering treden samen met het onheil aan het licht.”

Alain

Letselschade cases

Smartengeld Voorbeelden

Het is belangrijk op te merken dat elke letselschadezaak uniek is en dat de uitkomst afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de aard en ernst van het letsel, de omstandigheden van het ongeval en de kwaliteit van de juridische vertegenwoordiging. Het verkrijgen van een second opinion kan echter helpen om een ​​zaak opnieuw te evalueren en de beste manier te vinden om een ​​rechtvaardige schadevergoeding te verkrijgen.

  • Een vrouw raakte betrokken bij een auto-ongeluk waarbij ze ernstig letsel opliep. Haar oorspronkelijke advocaat had een schadevergoeding geëist die niet voldeed aan de werkelijke kosten van de medische behandeling en de verloren inkomsten. De vrouw besloot om een second opinion te vragen en kreeg advies van een andere advocaat. Deze advocaat slaagde erin om een nieuwe zaak aan te spannen en een veel hogere schadevergoeding te eisen en te krijgen.
  • Een man was betrokken bij een bedrijfsongeval en liep ernstige verwondingen op. Hij schakelde een advocaat in om hem te helpen een claim in te dienen, maar de advocaat was niet in staat om een bevredigende regeling te bereiken met de tegenpartij. De man besloot om een second opinion te krijgen van een andere advocaat die gespecialiseerd was in letselschade. Deze advocaat was in staat om een nieuwe zaak aan te spannen en slaagde erin om een veel hogere schadevergoeding te krijgen.
  • Een vrouw was betrokken bij een verkeersongeval en liep ernstige verwondingen op aan haar nek en rug. Haar oorspronkelijke advocaat diende een claim in, maar slaagde er niet in om een ​​bevredigende regeling te bereiken met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. De vrouw kreeg vervolgens een second opinion van een andere advocaat en deze advocaat besloot om een nieuwe zaak aan te spannen. Het resultaat was dat de vrouw een veel hogere schadevergoeding kreeg dan wat haar oorspronkelijke advocaat had voorgesteld.

01

We bespreken wat er is gebeurd

Een goed inzicht in de feiten is noodzakelijk om de aansprakelijke partij te benaderen.

02

Wij stellen de verantwoordelijke en diens verzekeraar aansprakelijk

Met een juridisch goed onderbouwd verhaal stellen we de verantwoordelijke(n) aansprakelijk voor jouw schade.

03

Na aansprakelijkheid komt schadevergoeding

Als de aansprakelijkheid is erkend, dan begint ons werk pas echt. Dan pas kunnen we samen met jou de schade gaan begroten en zorgen dat je een rechtvaardige schadevergoeding krijgt. 

Hoeveel schadevergoeding krijg ik?

Bij een eerste gesprek weten wij al wel een inschatting te maken van de hoogte van de schadevergoeding, maar hoeveel vergoeding uiteindelijk noodzakelijk is om de schade op te vangen, dat laat zich pas na een tijdje zien. Maar al te vaak onderschatten slachtoffers de ernst van het letsel en de gevolgen op lange termijn. Wij waken ervoor dat slachtoffers worden afgescheept met een vergoeding die op korte termijn goed voelt, maar op lange termijn pijn doet!